Tur og friluftsliv

Tur og friluftsliv

Mektige fjordlandskap og storslått natur gir deg et ypperlig utgangspunkt for de sterke opplevelsene.

Utvalgte turer i Ulvik

kvasshovden-1

Kvasshovden

Sommer 5 timer 7,5 km

En storslått tur som tar deg fra 0 m.o.h. til 1065 m.o.h. på 7,5 km. Belønningen på toppen er en fantastsik utsikt over fjordlandskapet. Turen opp Kvasshovden går i ulendt terreng og kan være utfordrende, men til gjengjeld får du en fantastisk utsikt som lønn for strevet. Hvert år blir det også arrangert Kvasshovden Opp – Norges vakreste motbakkeløp.

frystetjorn

Frystetjørn

Sommer 3 timer 12 km

Turen til Frystetjørn går gjennom lune skogsstier og er en populær tur for de som ikke ønsker å gå for langt opp i høgden. Turen til Frystetjørn gir flotte utsikter over Ulvik, Vassfjøro og fjorden. Er du heldig kan du også se hjort og tiurlek.

solsaet

Solsævatnet

Sommer 2 timer 7 km

En lettere gåtur inn til Solsævatnet. Solsævatnet ligger i Ulvik kommune ca. 380 meter over havet og er en tur som passer for de aller fleste med relativt flatt terreng og gode grusstier.

jonstol-2

Jonstøl

Sommer 2 timer 4 km

Jonstøl er en gård som blir brukt til beiting i sommermånedene og er en flott destinasjon for turgåere om sommeren. På Jonstøl har det vært gård siden 1952. I dag blir den hovedsaklig brukt til sauedrift og beiting. Turen er ikke lang, men kan være bratt enkelte steder.

osa-2

Ossete i Osa

Sommer 4-6 timer 6 km

Fra Osa går turen til Ossete, en idyllisk sommergård på 600 meters høyde. Turen til Ossete kan være utfordrende med bratt terreng. Stien er godt markert og byr på flott utsikt over dalene, fossefall og elver. Husk fjellsko!

Utvalgte turer i Hardanger

oksen-2

Oksen

Sumar 7 timar 12 km

Fra Oksen har en storslått utsikt 360 grader til nesten hele Hardanger, til både fjord og fjell: Samlafjorden, Sørfjorden, Eidfjorden, Granvinsfjorden, fjellområda på Voss og i Hardanger.

Denne turen kan nesten alle ta, om en tar seg nok tid til stigningen. Oksenhalvøyen stikker ut i Hardangerfjorden fra nordsiden.

dronningstien-1

Dronningstien

Sumar 8-9 timar 16 km

Dronningstien er oppkalt etter H.M. Dronning Sonja som selv er en erfaren turgåer. Dronningstien er en av favoritturene til dronning Sonja, og går i høgfjellet mellom Kinsarvik og Lofthus. Dronningstien er en flott tur som byr på fantastiske utsikter, men den er også lang og forholdsvis krevende. Turen tar deg gjennom skog, fjell og frukthager i ferden fra Kinsarvik og Lofthus på oppmerkte stier.

kjeasen-1

Kjeåsen

Sommer 2,5-4 timer 2 km

Turen startar på Sæ i Simadal v/Statkraft (parkering ved Sima Kraftverk). Herifrå tek ein til venstre mot fjorden og til Kjeaneset. Kjeaneset er naustplassen til Kjeåsen. Stien tek av til høgre og snor seg bratt opp over fjellsida.

voringfoss-1

Fottur til Vøringsfossen

Sommer 1-1,5 timer 1,2 km

Se store vannmengder stupe 182 meter fra Hardangerviddeplatået ned i Måbødalen. Opplev Vøringsfossen på nært hold. Se fossen stupe ned frå Hardangerviddeplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet. Dette er en spektakulær tur gjennom vilt landskap.

trolltunga-big

Trolltunga

Sommer 10-12 timer 27 km

Norges fineste utsikt? Trolltunga er en av de mest imponerende fjellformasjonene på Vestlandet. Turen tar 10 til 12 timer, men du blir belønnet med en spektakulær utsikt du sent vil glemme.

Trolltunga ligger 1 100 meter over havet og er en lang og forholdsvis krevende tur. Turstien er godt merket med skilt, men turen tar mellom 10 og 12 timer og anbefales for folk som er i god form og som er vant med å gå lengre turer. Skikkelig utstyr er nødvendig, og helst bør man ha gode fjellsko og turklær og selvfølgelig rikelig med mat og drikke. Dersom du ikke er fjellvant anbefaler vi å hyre inn en erfaren guide.

Turer til Trolltunga er primært en sommeraktivitet, men det finnes også guidede ski- og trugeturer om vinteren for de som ikke er redd for en utfordring.

Utvalgte turer og aktiviteter på Vestlandet

oto: Jon Hunnålvatn Tøn
oto: Jon Hunnålvatn Tøn

Voss Gondol

Hele året

Voss Gondol tar deg rett opp til Hangurstoppen på 820 m.o.h. fra Voss sentrum. Banen er den største og mest moderne av sitt slag i Nord-Europa og byr på flott utsikt hele veien opp.

På toppen kan du nyte en enda utsikt til fjellene som omringer bygden. Her finner du restaurant og et turområde som er ypperlig for gåturer og sykkelturer (eller paragliding om du er av den vågale typen). Om vinteren holder skisenteret Voss Resort åpent med flotte løyper, skiskole og skiutleie.

Foto: Jon Hunnålvatn Tøn
Foto: Jon Hunnålvatn Tøn

Hangurstoppen Restaurant

Hele året

Hangurstoppen Restaurant er det perfekte stedet for å innta et bedre måltid enten du har gått tur, stått i skiløypen eller bare ønsker å spise godt.

På Hangurstoppen får du servert hjemmelaget mat laget på lokale råvarer i sesong.

Flight in the Indoor Skydiving. The man is flying in the wind tunnel. Free flight in the Simulator of Free-fall. Aerodynamic tunnel. The wind tunnel is a device used for free floating.

Voss Vind

Hele året

Hos oss blir du spermann og kan realisere drømmen om å fly. I en vindtunnel kan du oppleve å fly i trygge og kontrolerte omgivelser. Du trenger ingen forkunnskaper for å komme og fly med oss. Alle nybegynnerpakkene våre omfatter instruksjon, leie av utstyr og en instruktør som følger deg hele tiden. Den eldste som har flydd hos oss er 94 år gammel og den nedre aldersgrensen er 5 år. Mange tenker at å fly i vindtunnel må være ekstremsport, men det er det ikke. Flyging i vindunnel er en aktivitet som må prøves.

Romma

Romma våre gir deg det perfekte utgangspunktet for ditt besøk i Hardanger.

Opplev Noreg på sitt vakraste

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Kjære gjester,
    Hotellet opnar for servering av mat og drikke i pinsehelga. Opningstider: Laurdag 30.mai: 12-20 (eller så lenge de er tyste), sundag 31.mai: 12-17. Samla gjengen, vèr i lag. Hjå oss skal du eta både trygt og veldig godt. Hotellet vil vere i full drift frå 5. juni.