Fruktblomstring

Hver vår skjer det noe vidunderlig i Hardanger som du bare ikke kan gå glipp av.

Mai-juni

Gratis

Mai-juni
Gratis

Fruktblomstring i Hardanger – eller bløming som det heter lokalt

Hver vår våkner frukttrærne til live etter en lang vinter i dvale. Sakte men sikkert utover våren kommer knoppene til syne mens de lengter etter sol og varme så de får springe ut i full blomst.
Folk har i årevis kommet langveis fra for å oppleve dette fargerike fenomenet. Og det er ikke uten grunn.

Det er ikke alltid like enkelt å svare nøyaktig på når blomstringen skjer hvert år, men noen tips skal vi likevel gi.

I Ulvik, som ligger innerst i Hardanger starter ofte blomstringen en til to uker senere enn lenger ute i fjorden, som for eksempel i Sørfjorden. Tidspunktet er avhengig av temperaturen tidligere på våren.
Vi pleier si at den sikreste tiden for å oppleve blomstringen i Ulvik vil være fra 15.mai til 25.mai, men det vil stort sett alltid være tre som blomstrer både før og etter dette.
Blomstringen varer vanligvis i 3-4 veker. Plommer og moreller blomstrer først, deretter de tidligste eplesortene og så følger de ulike eplesortene på utover i mai.
Om det har vært en fin vår med en del sol og varme, starter blomstringen tidlig i mai. Om det har vært en kald vinter og vår, starter blomstringen senere, fra ca. 10. mai og kan vare en uke ut i juni.

Samtidig som frukttrærne står i blomst, er også eplene som ble høstet i fjor også gjort om til edle dråper, klar til smaking i mai. Også de har brukt vinteren på å godgjøre seg på flaske og i store tanker.
I Ulvik har vi tre gårder som utgjør Frukt-og siderruta som du kan gå hele året rundt. Langs ruta er du omgitt av titusenvis av frukttrær.

Om sommeren har de faste omvisninger hver dag, og er du del av en gruppe kan dere bestille omvisninger hele året igjennom. Alle gårdene har utsalg av alt de produserer, både saft, sider og sterkere saker, samt pølser og spekemat, syltetøy og mye mer.
Her kan du spasere rundt i timesvis, og om sommeren kan du og få servert både mat og drikke på tunet med aldeles vakker utsikt utover fjorden og bygda.


Video: Visit Hardangerfjord

Våre rom

Rommene våre gir deg det perfekte utgangspunktet for ditt besøk i Hardanger. Vi har mange ulike typer rom, alt fra enklere standardrom til større familierom, oppusset rom med vakker fjordutsikt og suiter.

Er du i Hardanger for første gang, anbefaler vi selvsagt våre rom med balkong og fjordutsikt. Her kan du virkelig ta inn omgivelsene.

Nb! Om du har med deg din firbente venn, må du oppgi dette ved bestilling da vi har et svært begrenset antall rom der en kan ha hund med seg. Vennligst ta direkte kontakt med oss.

Opplev Norge på sitt vakreste